Címkék

Címkefelhő

Friss kommentek

Priv üzenet

mailto: selectoreox kukac gmail dot com

Rákkenróóól

Főleg zenéről, főleg élőben, főleg saját képekkel. Blues, bluesrock, rock és heavy.

Koncertfotók

Texas Budapesten - most éppen a Dürer kertben

2009.06.04. 15:58 | EOX The Selector | Szólj hozzá!

Szerintem az Alkonyattól pirkadatig című filmet mindenki látta (From Dusk Till Down).

A George Clooney, Quentin Tarantino, Salma Hayek és Harvey Keitel által jegyzett ’96-os film kultuszdarab lett. Tudod, ez az a rendhagyó vámpírfilm, ahol a vámpírok begerjednek, meg a Salma Hayek az albínó kígyóval táncol…tudod…Na, ugye.
Naszóval ennek a filmnek a zenéjét követi el a Tito & Tarantula nevű texasi zenekar. Azon kívül, hogy Tarantino az egyik főszereplő és a forgatókönyv írója, a Tito & Tarantula zenekar és annak frontembere, Tito Larriva játssza a filmbéli Titty Twister zenekart is. Aki ezt a filmet látta, biztosan emléxik rá, aki pedig nem, annak nyomás a moziba. Ha már úgyis odamész, akkor a Desperado-t sem szabad kihagyni… Az alkotó csapat ugyanis megegyezik. Mindkét filmet Robert Rodriguez rendezte.

A Tito & Tarantula életműve ennél persze sokkal tágabb, bővebb és ...

 

...izgalmasabb. Ez a texasi csapat 1992 óta létezik, igazi hírnévre azonban a már említett két film után tettek szert. 1997-ben jelent meg első, Tarantism című lemezük. E nagyszerű lemez megjelenése után sem lettek igazán világhírűek, de sokan felkapták a fejüket erre a rendkívül érdekes, intenzív zenére.
A zenekar a rockon belül nehezen meghatározható helyet tölt be, sok olyan hangszert használnak, amely ebben a műfajban nem vagy nemigen használatos. Zenei eredetük azonban a pszichadéliából, a bluesból és valamiféle rockból származtatható, mindez mexikói-texasi ízekkel, egy kis spanyol felütéssel, olykor sanzonosan, olykor pedig nagyon keményen.


 

 

A zenekarvezető Tito Larriva énekes-gitáros mellett az eltelt években rengeteg zenész fordult meg. A jelenlegi felállás a következő:

Steven Medina Hufsteter: gitár, ének
Tito Larriva: gitár, ének
Caroline "Lucy LaLoca" Rippy: basszus
Alfredo Ortiz: dob

Megjelent lemezek:
-    Tarantism 1997
-    Hungry Sally & Other Killer Lullabies 1999
-    Little Bitch 2000
-    Andalucia 2002
-    Back into the Darkness 2008

A zenekar 2009.06.04-én lép fel a pesti Dürer kertben a Mafioso Concerts jóvoltából.

A Tito & Tarantula weblapja

A Tito & Tarantula a MySpace-en

Foto: Jason Scrags, Martin Haeusler

A bejegyzés trackback címe:

https://eoxtheselector.blog.hu/api/trackback/id/tr871163587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása