Címkék

Címkefelhő

Friss kommentek

Priv üzenet

mailto: selectoreox kukac gmail dot com

Rákkenróóól

Főleg zenéről, főleg élőben, főleg saját képekkel. Blues, bluesrock, rock és heavy.

Koncertfotók

Clapton szülinapja - Angyalföldön

2009.04.05. 16:29 | EOX The Selector | Szólj hozzá!

Címkék: eric clapton nagy liszt zsolt claptones pribil gyuri tátrai tibusz závodi janó tóth jános rudolf prohászka feri gilián gábor

Egy nagy hibát követtem el ezen a bulin: elfelejtettem meginni egy sört a 64 éves Mester szülinapja alkalmából. Illetve egyik sört sem az Ő egészségére ittam. Illetve....Ööööö...izé...Be fogom pótolni...

Szóval Isten éltesse Eric Clapton-t (1945.03.30).

Így gondolta ezt a Claptones nevű magyar Eric Clapton Cover Band is, tehát gründolt egy jó kis bulit Angyalföldre, ahol...

 

 

...számos meghívott muzsikus húzta a fülünkbe. Szabályszerű koncertről tulajdonképpen az első pár számig beszélhettünk. A kezdő dal - mint oly' sok Clapton koncerten - a Pretending volt, ettől egyből belém is is állt a frász. Ez a zenekar erősen, dinamikusan, pontosan szólalt meg és ..._JÓL SZÓLT _ az egész.

 

 

Anno volt szerencsém a Royal Albert Hall-ban látni a Mestert (a cikk itt olvasható), akkor és ott az maga volt a csoda. Mintha a mozdony ütött volna el. Ahogy Phil Collins (magyar hangja: Steve Gadd (dob)) beszáll ebbe a dalba, az példaértékű, velőtrázó, nagyon fontos öt-hat leütés.

Hát jelen Claptones-verzió is odab@szott rendesen. Nyilván kint voltam még a büfében, de amikor ezt "pont úgy" meghallottam, rohantam be, mint akit puskából lőttek ki.

Amúgy az egész koncert igen kellemesen szólt, annak ellenére, hogy időnként 6 gitár szólt egyszerre. Ritkán hallani ilyesmit. Nagy grat a hangmérnöknek. Ő is beleihat a sörömbe...

Szóval a Claptones jól bekezdett. Eltoltak egy-két számot, aztán megkezdődött a vendégek szivárgása. Jött Pribil Gyuri, Tátrai Tibusz, Závodi Janó, Tóth János Rudolf, Turjánszky György, hogy csak a gitárosokat említsem. Mindenki hozta magával a saját Clapton-felfogását - és persze saját stílusát. Mindezek alá egy piszok jó alap került, főleg Gilián Gábor és Prohászka Feri jóvoltából.

Ne feledkezzünk meg azonban a Claptones többi tagjairól, elsősorban Tóth Henrikről, aki a zenekart alapította, aztán Benkő Zsolti, a bűbájos kis fickó, az Ő belé szorult sok tisztelettel. Aztán Nagy "Liszt" Zsolt a billentyűkön, Prohászka Feri a bőgőn, Takács Attila a herflin és persze a két vokalista kislány a Zsuzsik: Garda és Fodor.

Előkerült még teljes felállásban a Cream emlékzenekar is a koncert közepén egy önálló blokkal a Závodi Zacskó - Tóth Csaba -  Kiss Zoli - Galántai Zsolt felállásban. Pribil Gyuri persze ide is beszállt egy kicsit. Általában Gyuri hol előkerült, hol "eltünt" a büfében, de az tény, hogy amikor előkerült a színpadon, akkor ott történt valami. A Cream blokk nagyon erősre sikerült. Tolták, amit kell, erősen. ...mi meg alóluk kifelé a színpadot.

Valamennyi résztvevő kitett magáért és ezért mi hálásak voltunk. A József Attila Művház kultikus hely a rockerek számára jó negyven éve. Nagyon szépen felújították nemrég, igyekeztünk vigyázni rá. Köszönjük a kitartást.

 

 

 

 

 

 

Szerintem mindenki megkapta a maga kedvenc Clapton számát. Én is, jópárat, kivéve a Bad Love-ot. Meg a Milkcow's Calf Blues-t, meg a...Mindegy, ez így volt jó, ahogy volt.

Éjjel kettő körül hazafelé botorkálva azért nem álltuk meg, hogy a közelben lévő Radics szoborhoz ne nézzünk el. Megvan még, ahogy az avatáskor otthagytuk. Azt gondolom ezzel a mozzanattal volt igazán vége ennek a remek bulinak.

 

A Claptones-nak nagyon köszönjük a sok munkát, amit ennek a bulinak a lebonyolításába fektettek. Megérte, nem felejtjük el egy darabig - és persze várjuk az ismétlést. Köszönjük!

 

Tátrai Tibusz

Pribil György

Claptones

Závodi Janó - Zacskó

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ

Eric Clapton

 

...és számos további fénykép a Csillazene által provájdolva...

A bejegyzés trackback címe:

https://eoxtheselector.blog.hu/api/trackback/id/tr251047787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása