Címkék

Címkefelhő

Friss kommentek

Priv üzenet

mailto: selectoreox kukac gmail dot com

Rákkenróóól

Főleg zenéről, főleg élőben, főleg saját képekkel. Blues, bluesrock, rock és heavy.

Koncertfotók

Joe Bonamassa - finom anyag

2008.12.14. 00:06 | EOX The Selector | 14 komment

Címkék: zene blues eric clapton gary moore johnny winter koncertfotó joe bonamassa borsodi blue virga negra

Mit kell ezt cziffrázni? Ez az ember saját maga. Olyan, amilyen. Sok (nagy?) tisztelet van benne, de nem klón. Nagyon tud gitározni, de nem utánoz senkit. 31 éves korában egyszerűen szórakoztató, felemelő és tenyéren hordandó.

2008.12.13-án a Nyugati Teátrumban...

 ...lépett fel Joe Bonamassa és a Borsodi Blue. Még sose voltam a Teátrumban, de ehhez - és a hasonló koncertekhez ideális hely. Persze ezerszer voltam már itt, csak akkor még Szikra mozinak hívták és kb. ezer filmet láttam ott. Asszem még csókolóztam is az utolsó sorban anno... ;-)

A Borsodi Blue kellemes meglepetés volt. Nem hallottam még a dél-alföldi gengsztereket, de a Borsodi Laca által vezényelt csapat igen megtetszett. Őt a Virga Negrából és számos jam-ből ismerhetjük. Kellemes groove-okkal tűzdelt blues-os muzsika, finom, finom. Ha Pesten lesznek, megyünk buleezni, az tuti.

 

Bonamassa elvtárs nem várt meglepetés volt a számomra. (Írtam róla itt sokat.)

Ritkán látni itthon ilyen jellegű arcokat, ilyen zenét. Mit tehetünk, szeretjük a gitárcentrikus bluesmuzsikát. Ha jól belegondolok, ilyesmiből minden évre egy jut. Ugyebár volt itt Gary Moore, Clapton bácsi, Johnny Winter, a magyarok közül pedig ilyesmit Katona Tomi csinált az A38-on 2006 végén. Megy ez azért. Nem lehetne évi kettőre emelni az adagot?

Idei utolsó koncertjükön tisztelt meg minket Bonamassa és csapata. A teret azonnal betöltötte a Gibson hangja. Sokkot is kaptam rögvest ettől az ortodox, nagyon "hagyománytisztelő" hangtól. Ismerem Joe lemezeit, hallgatom sokat, de élőben azért mááás... Ezért mentem oda.

Ezt az érzést nem lehet leírni, visszaadni, én csak hangyás érzésnek hívom. Tudod, a gerinced aljáról elindulnak a hangyák felfelé és amikor elérik a tarkódat, akkor összekoccan a fogad is tőle, elvásik a fogad: Húúúú, de jó ezzzzz...

Pont' ezt tette Joe bácsi is, ráadásul egész este. Tolták a jobbnál-jobbakat. A banda nagyon jó, egész este egyetlen hibát sem véltem felfedezni, senki nem nyúlt mellé, nem ökörködtek, láthatólag nagyon komoly és professzionális munka van emögött, mégsem volt forgács-szagú. Sehol egy hamis, fals hang. Igen, amerikaiak.

Hoz valamit mást ez a fickó, amitől egyedi lett. Nem'tom mi az, de mosolyogni kell tőle. Olyan rettentő újdonságokra nem kell gondolni, ebben a műfajban, stílusban és kultúrkörben genetikailag új dolgokat nem nagyon lehet - és nem is kell - kitalálni. Nem is történt ilyesmi, azt kaptuk, amiért odamentünk. Gondolatokkal, érzelmekkel teli blueslapú muzsikát, amely szórakoztat. Igen, a gondolatokkal, ráadásul új, friss gondolatokkal töltött falatok nem akadtak a torkunkon.

Nagy erejű dolgok is belereccsentek azért az éjszakába. Ez egy rockbanda azért és olyan Zeppelines-ZZTopos-Purple-s cuccok is beszaladtak, ami kiválóan alkalmas a fejekben kerengő csatornazajok kioltására.

Mellesleg a Joe bűbájos, van neki aurája szépen, ami azért 31 éves korban...hmmm...szép dolog. Szerethető és szeretendő.

A Mafioso Concerts ismét kitett magáért, a Winter buli után most ez.... és ki tudja, mi van még a tarsolyban.

További képek találhatóak hamarosan a Riviera Paradise weblapon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eoxtheselector.blog.hu/api/trackback/id/tr36821572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lakliaandrás 2008.12.15. 13:01:04

Életem legjobb bulija volt. Főleg, hogy én nyertem a gitárt :). Keressetek rám wiwen ha vkinek fáj rá a foga ;)

EOX The Selector · http://eoxtheselector.blog.hu/ 2008.12.15. 13:09:37

lakliaandrás: Hááát Gratulálok. ...meg persze irigykedem is egy kicsit :-)
Ha eddig nem gitároztál, akkor már csak egy erősítőt kell venned, ha gitároztál, akkor a lehető legjobb eszköz került a kezedbe.
Csináltam fényképet Rólad, de csak hátulról, mert éppen a "rossz" oldalon áltam. Ha dobsz egy e-mail-t, elküldöm szívesen.

lakliaandrás 2008.12.15. 13:39:28

ÁÁ Te vagy a megmentőm, meghirdettem az epit, csak féltem kamunak vélik. Gitározom igen. Joe a példaképem. Örülök a gitárnak, dehát nem szól valami édesen, ami magától értetődik. Az árából viszont végre lehetne valami proper gittyóm.megköszönném a képet! cornell21@freemail.hu

EOX The Selector · http://eoxtheselector.blog.hu/ 2008.12.15. 13:45:46

Hipp és hopp pickup csere, új húrok és már dörög is.
Ha mégse, akkor próbáld itt is hirdetni: gitarshop.hu/
A képeket csak holnap tudom küldeni, de menni fog.

lakliaandrás 2008.12.15. 13:52:44

Köszi szépen! Rendes vagy!

sozzie · lehoczkisozzie.blog.hu 2008.12.15. 20:36:24

huh de mázlista vagy lakliaandrás! bár nekem is van gitárom, nem is rossz...
Az poén volt amikor kétszer is bekiabálta vki, hogy Bonamaci :-D

EOX The Selector · http://eoxtheselector.blog.hu/ 2008.12.15. 21:06:00

Az a bekiabálás már nem új, több bootlegen halottam már. AZt is tudom, ki az....:-)

~S~ 2008.12.16. 17:17:41

én iiis ;-)

eccer már meg kéne írni Bonamacinak, hogy tudjuk mi a rendes nevét csak hát :-D

lakliaandrás 2008.12.16. 19:49:56

én már úgyis beszélőviszonyban vagyok vele. hehe

EOX The Selector · http://eoxtheselector.blog.hu/ 2008.12.16. 23:08:04

Jah, én is beszélőviszonyban vagyok vele, szoktam mondogatni neki, hogy "ezt azonnal hagyd abba, mert szétesek" és hogy "Ezt most miért csináltad?" meg "08794590887(!%"/%!...". Csak nem válaszol... :-)
Léci írd le nekünk angolul, hogyan mondod el neki azt, hogy Bonamaci! Léci-léci. So look my dear Joe, the situation is the following: you have to know the shout you've heard means..... léciiiiiii......hadd' röhögjek!
süti beállítások módosítása