Címkék

Címkefelhő

Friss kommentek

Priv üzenet

mailto: selectoreox kukac gmail dot com

Rákkenróóól

Főleg zenéről, főleg élőben, főleg saját képekkel. Blues, bluesrock, rock és heavy.

Koncertfotók

Whitesnake tribute a Wigwamban - 2008.03.21.

2008.03.22. 07:54 | EOX The Selector | Szólj hozzá!

Címkék: whitesnake

Ez a tzutz jó dolog. Erős, szórakoztató. Bármikor, bárhol.

Szóval a WT-ot Vedres Joe és Hirlemann Berci gründolta, merő rajongásból tavaly év végén. Egy-két melegítő koncert után kiálltak a WigWam színpadára és toltak egy jó dögöset. Abszolút rendben volt a produkció, láccik, hogy ezek az arcok valóban szeretik a

 

Whitesnake-et.Alapi István

Az arcok egyébként:- Hirleman Berci - dob

- Vedres Joe - gitár

- Alapi István - gitár

- Takács - "Kanóc" - Roland - bőgő

- Lőrincz Károly - ének

Lőrincz Károly

 A zenekar egy részét nem kell bemutatni, hiszen "A" kategóriás muzsikusok húsz éve, oltári jó zenészek. (Hirlemann - Alapi - Vedres). A másik két tagról viszonylag kevesebbet tudni. A basszer arc, Takács "Kanóc" Roland nagyon jó, Lőrincz Károly pedig egyenesen qrva jó. Hol a frászban voltak eddig?

Lőrincz úr rendesen leüvöltötte a hajunkat, abszolút megvan neki Coverdale úr. Amúgy a SnakeBite nevű akusztikus bandában is Ő dudorász nekünk. Ezt is jól megnézem valamikor, valahol.

A koncerten volt egy nagyon tiszteleteljes pillanat is, nevezetesen előkerült egy Whitesnake zászló, melyhez Hirlemann Berci jutott a 80-as évek közepén, aztán Daczi Zsolthoz került, majd Lőrincz úrnál landolt. Ezek után a következő dalt a nemrég elhunyt Zsolt emlékére játszották el. Szép gesztus volt. Szeretem, ha valakiben van tisztelet.

Whitesnake zászló - Daczi Zsolt RIP 

Mint ahogy az szokott lenni az összes nagy Whitesnake dal elhangzott. Aki szereti ezt a zenét biztosan jól szórakozott. Márpedig én szeretem.

Ez a banda jó, tribute dolgokat így érdemes csinálni. Ha nagyon bele akarnék kötni, akkor talán annyit lehetne megjegyezni, hogy voltak olyan pillanatok, ahol nem volt "levéve" az eredei WS teljes mértékben, márpedig aki ismeri az eredeti cuccokat, azoknak ez hiányzik. Személy szerint tisztelem Alapi munkásságát, de valahogy sose jött be, ahogy játszik. Kiváló zenész, leveszem a kalapom előtte, csak nem fogom azt lengetni. Ez egyéni dolog.

Lőrincz Károly

A koncert amúgy a Magyar Whitesnake Klub találkozó is volt egyben, lásd itt:

( http://gportal.hu/gindex.php?pg=25369608 )

Móra Erzsi - Budapest Acoustic BandA koncert előtt a Budapest Acoustic Band játszott nekünk a Móra Erzsébet, Gál Gábor (Takáts Tamás Dirty Blues Band) és Sipeki Zoltán (Zorán), Mike Zsolt felállásban tolta nekünk a legkülönfélébb világslágereket a Zeppelintől kezdve a Police-on át az LGT-ig. Jó volt ez is, bár a produkció inkább klubokba való asszem. Lásd itt: http://www.budapestacousticband.hu

A Wigwamban jó félház volt, továbbra is igen jól szól a hely, amihez persze nemcsak a jó hangcucc szükséges, hanem a jó zenész is. Ebben pedig itt nem volt hiány. A fénytechnika is rendben van, bár nem ártott volna egy kis tervezés a koncert előtt, illetve a fénytechnikus nem ismeri kívülről a Whitesnake dalokat? :-)

Jegy:1200

Nemsokára (április közepén) megjelenik az új Whitesnake lemez Good To Be Bad címmel, illetve elidul a wilág körüli túrné Új-Zélendon, pontosan ma. (Új-Zéland-Ausztrália-Dél-Amerika-Észak Európa-Anglia-Balkán összeállításban, de biztosan lesznek még újabb dátumok is.. Jut' eszembe: ideje lenne a múltkor elmaradt bulit pótolni itthon....

Amúgy meg: www.whitesnake.com

A bejegyzés trackback címe:

https://eoxtheselector.blog.hu/api/trackback/id/tr56724369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása