Címkék

Címkefelhő

Friss kommentek

Priv üzenet

mailto: selectoreox kukac gmail dot com

Rákkenróóól

Főleg zenéről, főleg élőben, főleg saját képekkel. Blues, bluesrock, rock és heavy.

Koncertfotók

Utolsó kommentek:

kenubita 2014.11.12. 19:52:37

Nagyon szép írás. Gratulálok! Számomra is gyönyörű élmény volt a koncert.

Bejegyzés: Szól még a Johnny Guitar.......de szól ám! (Johnny Winter, 2008.10.27. Pecsa)

EOX The Selector · http://eoxtheselector.blog.hu/ 2014.07.04. 20:56:32

Zappát tanulmányoztam eleget, szeretem, tisztelem. A valaha született egyik legnagyobb MUZSIKUS.
Ja, nem túl soxor hallgatom Őt mostanában.... :-)
Ritka az a helyzet, amikor az Ő munkásságára van szükségem.
A kritikát persze bírom.

... de hogy' gyün Terry Bozio vagy Colaiuta Wandbihoz? Ezek tök más dolgok....
Jó, oké, Colaiuta jó kis blúzokat röffent Robben Ford lemezein, de azért mégis tsak más....

Bejegyzés: Chasing the Sun helyett – Live at Pachyderm

Frick László Intézet 2014.07.04. 05:34:49

Drága művészúr, mint új Mato Nanji rajongó vetődtem ide , éshátugye, ha Ön kritikus, akkor nem csak vágja, hanemhát nyilván fogadja is a kritikákat -és nem a stílusába fogok belekötni, ami csaknem hajazza a Totalcar/// Veterán Autó-Motor "újságírójának" Csikós Zsoltnak a színvonalát... azt sem osztom meg Önnel, milyen érzeményeket kelt benne, ha x-szel olvasom itt a soxort soxor...

Ír Ön itt olyanokat, mintpl (na jó, az, hogy egyes Nanji szólók Gilmour-osak, ez tény.. sőt, hogy ez tudatos, mutatja hozzá a basszus is)
szóval az ütötte meg lelkifüleimet, amikor arról írt, hogy a séma szerint egy szám egy szóló a séma úrikörökben, hát itt van pl mindjárt Jimi Hendrix (ugye Nanji, mjint interpretáror, egy rész Hendrixet és még annyi Hendrixet hoz, amennyi Steve Ray Vaugh-ban van) nembeszélve Frank Zappáról , ha lenne szives egyszer meghallgatni a Shut Up 'N Play Yer Gutar című vinyl tripláját, íme a címadó szerzemény egyik verziója VIGYÁZAT BARTÓKI MÉLYSÉGEK
www.youtube.com/watch?v=1zE-yb8dCLo

Arra szeretném még felhívni a figyelmét -és ezt a témát szintén Zappán keresztül tanulmányozhatja- hogy szerelmem Wandbi mekkora asszimetrikus dobolásokat mível a korai Indigenous-okon, egyem azt az őzgeda bokáját!

Bejegyzés: Chasing the Sun helyett – Live at Pachyderm

Freetibi 2013.03.11. 20:46:05

Sziasztok! Itt egy új lendületes Blues dal, egy amatőr banda felvétele. FreeFlyers blues. Egy történet, történet nélkül a szerelmes zenészről, aki egy blues bandában talált vigaszra a csalódás után. Már nem bánja... (Igaz történet :)
Hallhassátok szeretettel:
www.youtube.com/watch?v=aAm6D1fpQi0

Bejegyzés: A kompromisszum anatómiája avagy bemutatkozott a Petenders

EOX The Selector · http://eoxtheselector.blog.hu/ 2011.09.29. 22:36:50

Valóban sokkoló volt, amikor Fifi belépője után nem szólalt meg az a hang, amit annyira megszoktam, ami annyira természetes, magától érthetődő volt. Te tudod a legjobban, miről is beszélek. Remegtem és nem akartam egyszerűen tovább hallani.
Remélem megbocsátják ezt nekem a zenekar - amúgy tiszteletre méltó és kiváló - tagjai. Nem nekik szólt.

Bejegyzés: Üssed, Fifi

TommyK 2011.09.29. 04:34:36

Ezt azert lelekben ateltem Veled most. Az elso kep Robi oreg Jazz Bass-evel nagyon elszomoritott. Nem is olyan regen meg ott jatszotta mogottem azokat a hangokat, amiket senki mas nem tud ugy es adta hozza azt a huncut mosolyat es a csillogo szemet. Most hianyzik csak igazan, most fogtam fel, hogy nincs mar itt velunk, amikor lattam, hogy az oreg Jazz Bass ott all gazdatlanul es neman. Remelem kis gyermekei valamelyike majd ujra eloveszi egyszer es akkor mi majd buszkek lehetunk Robi helyett is. Fifi pedig nagyon egyedul lehetett a szinpadon. Nekem ok igy ketten voltak A Zenekar.
Robi Bacsi, barhol is jarsz most... nagyon koszonom Neked amit adtal es vinni fogom tovabb, amig csak elek.

Bejegyzés: Üssed, Fifi

EOX The Selector · http://eoxtheselector.blog.hu/ 2011.01.22. 05:40:04

Jaja. Az összes Albertet és az összes Freddy-t szeressük.

Bejegyzés: Hölgyek a placcon - Debbie Davies

king_aranarth 2011.01.21. 21:36:55

Albert Collins, vagyis Iceman! Mekkora gitáros volt, te jó ég! Ice Pick, Iceman, Too Tired, If Trouble Was Money, Frosty, Tired Man. Hiába, elment már ő is, mára csak Buddy Guy és B.B. King maradtak a nagy öregek közül...

Bejegyzés: Hölgyek a placcon - Debbie Davies

passaran 2010.12.12. 14:18:08

@EOX The Selector:
Ha van egy láda viszki és egy pompomlány csapat a backstage-be akkor már ki a fenét érdekel a rakkendroll koncert? :)
Ott a wurlitzer és hallgassák a népek azt. Mi meg majd elleszünk hátul a lányokkal és a piával :) Majd ott eldúdolom az Alkohol öl, butít.... című epikus, mély mondanivalójú - szinte már a költészet alsó határát súroló Exon slágert :D Az Éjféli csavargó után és a 3. pohár viszki előtt!

Bejegyzés: Télleg Rákkenróóól

EOX The Selector · http://eoxtheselector.blog.hu/ 2010.12.12. 13:54:05

Jó lesz a Csavargó, naná, miazhogy!
Ezedkhez a zenékhez asszem a következő összeállítású zenekar kéne:
- 3, de leginkább 5 tagú női kar,
- 3, de leginkább 5 tagú férfi kar,
- 20-22 fúvós
- egy dobos, aki minden műfajt tud
- egy basszer
- egy bőgős
- egy zongorista
- egy hammondista
- egy billentyűs
- egy férfi és egy női énekes
- két-három gitáros
- egy pompom girl csapat a backstage-be :D
- kb egy (de inkább 2) hordó sör
- kb egy láda skót viszki

Menni fog?

Bejegyzés: Télleg Rákkenróóól

passaran 2010.12.12. 13:45:55

A Johnny B. Goode műsorban van, a La Grange - ZZ Top feldolgozva saját magyar szöveggel. Sajna a listádban sokhoz kéne billentyűs - az meg nekünk nincs :(
Stonesnak jó lesz az Éjféli csavargó is?
www.youtube.com/watch?v=CYlynMafpWY

Bejegyzés: Télleg Rákkenróóól

passaran 2010.10.11. 14:46:45

@EOX The Selector: Ami szintén nehézzé teszi a vidéki zenekarok életét: a pesti buli szervezés is szinte reménytelen. A legtöbb helyen kapura megy a gázsi. Namármost elképzelhető mennyit tud beszedni belépőből egy ismeretlenebb név. A benzin+ pályadíj meg horror költség. Ááááá... dögvész ez az egész. Tartok tőle hogy jövőre csak romlik a helyzet.

Bejegyzés: Wége? ..avagy a rock klub entrópiája

EOX The Selector · http://eoxtheselector.blog.hu/ 2010.10.11. 14:39:40

Értem én, hogy gőzmozdony.....
A pénz tényleg nagy úr, a baj ezzel csak az, hogy nem úgy működik, ahogy azt sokan gondolják. A pénz most lesz csak igazán úr akkor, amikor már temetni meg dózerolni kell és nem akkor, amikor ezt a jószágot odaépítették.
Azt is elhiszem, hogy kell ilyesmi, de mér' van az, hogy piramisok még ma is állnak ez a tározó meg összedőlt?

Bejegyzés: Winkler úr megmondta a tutit

k/m 2010.10.11. 11:29:09

Azért vedd bele azt a számításba, hogy a zagytárolókra szükség van. Egyrészt ipari melléktermék, másrészt hasznosítható is a cucc (pl. kerámiatéglagyártásban)
Országosan, és világszerte működnek hasonló műtárgyak, többnyire hasonló elhelyezéssel (mármint közel a településekhez), és nincs velük probléma.
A konkrét eset előkészítő tanulmányait nem ismerem, meg konkrétumokat sem.
Viszont azt el tudom mondani:
- A hasonló településpolitikai döntéseket a "laikus" képviselő testület hozza meg, szakmai előterjesztés után. Oszt persze néha annak ellenére. De ugye a pék lehet polgármester.
- A pénz nagy úr, és mindenki megvehető. Ők is, te is, én is. Az ár más tészta, de van az a pénz. Aki azt mondja, hogy nincs az hazudik
- Magyarországon azt is ellopják ami nincs. Egy tervezőnek a betont úgy kell megtervezze, hogy akkor is elég legyen, hogy ha a keverőüzemben kilopják a cementet, és az anyagból is mindenki lop aki csak tud
- Perlitbeton egy jó dolog, frankó hőszigetelő. De a lúgot nem szereti. Meg nem egymillió m3 agyagszerű zagy ellentartására való. Igaz, eredetileg annak nem is abból kellett volna készülnie, hanem nagyszemes nehézbetonból, k.va sok vassal.
- Elméletileg még így is rendben lett volna a cucc, mert azért az a földmű megfogta volna a cuccot, ahogy azt tette eddig is, csak ugye a karbantartási hiány, meg a "töltsük túl" dolog (ami ugye benne van a pénz nagy úr témában) egy dolog még bejátszik. Petőfi óta tudjuk, hogy bár felül a gálya, s alul a víznek árja, azért a víz az úr. Namost a vizes agyag az csúszik, és ha szarul van megépítve a rézsű... és még ráesik két évnyi víz...

Arról már nem is beszélek, hogy nem biztos, hogy a betonozást Kanalas Winnetou betanított segédmunkás felügyelet nélkül kellene hogy elvégezze. És nem a lapáttal kéne vibrálni...
- Mellesleg nem ártana, hogy ha egy üzemeltetőnek lenne biztosítása/tőkéje ilyen helyzetekre, különösen ha kiemelten veszélyes ipari tevékenységet folytat

Magyarisztán 2010

(persze azt is hozzá kell tenni, hogy ez a dolog akkor is benne van a pakliban, hogy ha minden rendben van. Veszélyes üzem, el kell fogadni. A lakosokat anno kártalanították, mert a trv. előírja. Erről persze kussol a sajtó, de annak meg a szenzációhajhászás a dolga. Ők tudták hogy a cucc ott van. Ha félnek, lakjanak máshol. Ne menjen falura az akinek büdös a disznó.)

Sz.r ez úgy ahogy van.

kisunokád

Bejegyzés: Winkler úr megmondta a tutit

EOX The Selector · http://eoxtheselector.blog.hu/ 2010.09.06. 21:52:23

@exonka: Igen, ez így van. Télleg egy kezemen meg tudom számolni a jó klubokat vidéken. Nyáron még elmegy, a fesztiválok miatt, de szeptembertől májusig gyakorlatilag nulla. Még a pop is alig megy.

Bejegyzés: Wége? ..avagy a rock klub entrópiája

passaran 2010.09.06. 21:03:57

Nem hiszem hogy nagy vigasz lenne, de vidéken sokkal pocsékabb a zenekarok és a koncert helyek sorsa. Sorra zárna be vagy vegetálnak azok a helyek ahol évekkel ezelőtt még rendszeres koncertek voltak viszonylag stabil törzsközönséggel.
Vidéken a kisebb zenekarokra még 3-500 ft-os belépővel se mennek el sokan. Ami talán meglepő: koncertszervezéskor az is komoly szempont már, hogy fizetésnap utánra essen.
Vannak olyan több 10ezer lakosú városok ahol nemhogy kevés, hanem NINCS olyan hely ahol rendszeresen élő koncertek lennének. Magyarország 2010 - én így szeretlek?

Bejegyzés: Wége? ..avagy a rock klub entrópiája