Címkék

Címkefelhő

Friss kommentek

Priv üzenet

mailto: selectoreox kukac gmail dot com

Rákkenróóól

Főleg zenéről, főleg élőben, főleg saját képekkel. Blues, bluesrock, rock és heavy.

Koncertfotók

Wége? ..avagy a rock klub entrópiája

2010.09.06. 19:40 | EOX The Selector | 4 komment

Ha jól bogarászom ki a különböző - nem tudom, mennyire hiteles - forrásokból, akkor a WigWamnak helyet adó épület tuladonosa és a bérlő szerződést bontottak. Ez azt jelenti, hogy...


- a hely marad (koncertek állítólag nem maradnak el), de más néven fut tovább. Esetleg más bérlő viszi tovább avagy a tulaj maga.
- a régi bérlők, üzemeltetők (akiké a WigWam név) pedig valamit csinálnak, amit még nem tudunk. Golobár Tibi azt üzeni, hogy szeretne még minket vendégül látni, ami jó jel lehet.

Tehát Wan kinek drukkolni.
- Egyfelől a régi tulajnak, hogy a WigWam helyén csináljon egy jó rock klubbot.
- Másfelől a régi üzemeltetőnek (akiket Walójában Wigwam néven ismerünk), akik Walóban értenek a rockklub működtetéséhez, hiszen ezt csinálják ezer éWe.

Persze benne van a pakliban, hogy a régi WigWam helyén kártyabarlang lesz és a régi üzemeltető inkább női fehérnemű boltot nyit mondjuk Rákoskeresztúron. Na, ekkor járunk mi a legrosszabbul.

A legjobban akkor járunk, ha két rock helyszín nyit meg, egy a régi WigWam épületében működő klub, amit nem tudunk, hogy' fognak hívni, egy meg WigWam néven valamely más épületben.

Én drukkolok. Nem voltam egy Local Hero a Wigwamban, de egy-két jó bulit láthattam ott, amiért értelemszerűen hálás vagyok. Akárhogy is lesz, írjuk le, ahogy' illik: Köszönöm szépen a sok jó bulit!

Az igazán rossz hír ezzel kapcsolatban az, hogy jelenleg és gyakorlatilag tartós, valamely hangulattal bíró klubot nemigen lehet fenntartani. Vergődnek a megélhetés határán még páran (Dürer, Diesel, Crazy Mama, stb) de olyan, mint a WigWam - hát az nehéz ügy.

Az üzenet, maga a történés az igazi rossz hír.

Rock koncert sok helyen lehet a városban. Inni is lehet itt-ott. Közösségi helyszínek pedig ugyanakkor és alig vannak. Ezek együtt pedig: Nos, tessék ilyesmiket felsorolni.

Annyira szeretném tudni a tuti megoldást.

Kérdések azért felmerülnek.

- Túl sok a zenéből élő és nem a zenéért élő (és megélő) ember?

- Túl sok a zenekar, aki játszani akar?

- Sok a fóka és kevés a medve? Vagy fordítva?

- A fókák kicsik vagy a medvék nagyok? Vagy fordítva?

- Ennyi klubot nem bír el ez a város?

- Az igénytelenségünk nőtt meg vagy a sör ára?

(Foto: Facebook - Golobár Tibi. Kössz.)

A bejegyzés trackback címe:

https://eoxtheselector.blog.hu/api/trackback/id/tr522275894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

passaran 2010.09.06. 21:03:57

Nem hiszem hogy nagy vigasz lenne, de vidéken sokkal pocsékabb a zenekarok és a koncert helyek sorsa. Sorra zárna be vagy vegetálnak azok a helyek ahol évekkel ezelőtt még rendszeres koncertek voltak viszonylag stabil törzsközönséggel.
Vidéken a kisebb zenekarokra még 3-500 ft-os belépővel se mennek el sokan. Ami talán meglepő: koncertszervezéskor az is komoly szempont már, hogy fizetésnap utánra essen.
Vannak olyan több 10ezer lakosú városok ahol nemhogy kevés, hanem NINCS olyan hely ahol rendszeresen élő koncertek lennének. Magyarország 2010 - én így szeretlek?

EOX The Selector · http://eoxtheselector.blog.hu/ 2010.09.06. 21:52:23

@exonka: Igen, ez így van. Télleg egy kezemen meg tudom számolni a jó klubokat vidéken. Nyáron még elmegy, a fesztiválok miatt, de szeptembertől májusig gyakorlatilag nulla. Még a pop is alig megy.

passaran 2010.10.11. 14:46:45

@EOX The Selector: Ami szintén nehézzé teszi a vidéki zenekarok életét: a pesti buli szervezés is szinte reménytelen. A legtöbb helyen kapura megy a gázsi. Namármost elképzelhető mennyit tud beszedni belépőből egy ismeretlenebb név. A benzin+ pályadíj meg horror költség. Ááááá... dögvész ez az egész. Tartok tőle hogy jövőre csak romlik a helyzet.
süti beállítások módosítása